Przedstaw się

Czyli wszystko o wszystkim.
Regulamin działu
1. Posting nielegalnych programów, filmów itp. surowo zabroniony.
2. Przekleństwa są dozwolone, ale z umiarem.
3. Staraj się pisać poprawnie.

Przedstaw się

Postprzez gothicwarrior 24 lis 2009, o 15:09

No cóz skoro uznaliście , że taki temat bedzie lepszy to proszę bardzo:
Siema! Nazywam się Szymon i mam jutro 14 lat xd i chodzę do drugiej klasy gimnazjum. Lubię informatykę, fizykę, gothica, modding i machinime. Posiadam kanał na YouTubie: http://www.youtube.com/user/gopowerrangers2 .
Jestem zwolennikiem nauki, a nie sportu! No i mam jeszcze własną witrynę: http://gopowerrangers2.dbv.pl/news.php .
Rejestracja mile widziana
gothicwarrior
Strażnik

Re: Przedstaw się

Postprzez Maximus 24 lis 2009, o 17:54

Przeniosłem do Off Topa, bo spam to to nie jest :).

Więc tak : Nazywam się Maciek, mam 14 lat i także chodzę do 2 gim. Nie lubię się uczyć, ale chodzę do bardzo dobrego gimnazjum i muszę :(. Z przedmiotów szkolnych najbardziej lubię dzwonek xD. A poza nim to informatykę i matematykę. Moje hobby to oglądanie anime, modowanie Gothica i uczenie się C++. Oprócz tych rzeczy jedyną rzeczą, którą lubię robić to spędzanie czasu z pewnym moim kolegą (no, tylko bez skojarzeń :D), bo robimy niezłe beki i właściwie za każym razem robimy coś innego i za każdym razem naprawdę odpoczywam od szkoły. Mój nick to Maximus, ponieważ jako dziecko chciałem mieć na imię Max (Maxymilian) i tworząc sobie nick tak jakoś wyszło :). Na internecie jest wielu Maximusów, a to dlatego, że dzieci się Gladiatora naoglądały :P (tam główny bohater Maximus był).
Obrazek
Maximus
Mistrz Smoków
Mistrz Smoków

Postprzez gothicwarrior 24 lis 2009, o 19:30

hmmm... to mój wziął sie dlatego bo wszyscy obrazali mój stary: gothicman
gothicwarrior
Strażnik

Postprzez Radix 24 lis 2009, o 19:38

Cześć jestem Radek "chodzę do szkoły bo lubię się uczyć i mogę zjęść tam prawdziwy obiad xD" ( oczywiście to był żart xD )
mam 16 lat chodzę do technikum ekonomicznego, i kiedyś bd starym ekonomistą ( pewnie bd chcieli zebym wam pity rozliczył , ale to tylko wasze marzenia :D )

Mój nick to radix, bo tak mi się wymysliło xD
Radix
Mędrzec
Mędrzec

Postprzez Maximus 24 lis 2009, o 20:03

Dobra, to podaj swój adres, żebyśmy mogli cie zaPITować :D :D :D.
Obrazek
Maximus
Mistrz Smoków
Mistrz Smoków

Postprzez Radix 24 lis 2009, o 20:37

Byś chciał :D

A ty chodzisz do jakiegos prywatnego gimnazjum ?
Radix
Mędrzec
Mędrzec

Postprzez gothicwarrior 24 lis 2009, o 20:56

"pity" hmmm.. wiem do czego cię mozna wykorzystac w przyszłości xd
gothicwarrior
Strażnik

Postprzez Radix 24 lis 2009, o 21:17

Ciebie nigdy cie na to nie będzie stać ( to aż 30-50 zł xD )
Ogólnie jest ciężko , ale to lubie xD
Maximus a ty gdzie chcesz isc po gimnazjum ?
Radix
Mędrzec
Mędrzec

Postprzez Radius 24 lis 2009, o 21:39

Ja jestem Mateusz, mam 14 lat i mieszkam w Warrenpoint, w Irlandii.
Chodze do 3 najlepszej szkoly w kraju i "musimy" sie uczyc ale zazwyczaj wszystko z klasy pamietam i sie nie musze :P Jestem w 3 klasie (tutaj sa tylko dwie szkoly, po 7 lat kazda) i robie w tym roku mature z hiszpanskiego. Po skonczeniu szkoly planuje probowac dostac sie na Stanford. Z przedmiotow uwielbam matme, technologie, muzyke i informatyke. Z jezykow jestem dosc dobry, znam oczywiscie polski i angielski, a oprocz tego ucze/bede sie uczyl hiszpanskiego, francuskiego, irlandzkiego, wloskiego, niemieckiego i portugalskiego.

Lubie programowac w C# i PHP, sluchac techno, trance i hardstyle, oraz uprawiam jumpstyle. No i oczywiscie lubie grac w Gothica :D

Nick Radius to moj najstarszy nick, teraz na innych forach uzywam nicku McMillan0520, a radius po prostu tak se wymyslilem jak mialem 7 lat bo bylo fajne :D
Radius
Mistrz Smoków
Mistrz Smoków

Postprzez Łosiu 24 lis 2009, o 22:26

Huh. Chwila czasu wolnego to też przedstawię się.
Jestem Artur zwany Łosiem, bądź też theArturEK czy jak kto woli (Darth) Artair. Jestem starszy niż większość tutaj zgromadzonych, ale nie wiem co to ma do rzeczy.
Jestem super muzgiem, ble, ble, ble jestem mega wypasiony ble, ble, ble, w domu programuję w C++, w szkole Pascal (fuj) zajmuję się tworzeniem theme do MyBB, grafiką 2D, grą na mojej super hiper wypasionej gitarze klasycznej, czytaniem książek, zadaniami z fizyki ogólnej (szczególnie kinematyka i fizyka współczesna, nie lubię elektrostatyki itp), czasem daję korepetycje niezbytnio inteligentnym ludziom, zastanawiam się nad sensem życia i innymi pierdołami. Pomagam kilku zaprzyjaźnionym serwisom w rozwoju, głównie jeśli chodzi o oprawę graficzną czy pozycjonowanie. Jestem też informatykiem - pasjonatem, fizykiem teoretykiem (tak też będzie na studiach przyszłych). W tych rzadkich, ale jakże przyjemnych wolnych chwilach programuję w C++ aplikacje użytkowe - typowe generatory skryptów, zaawansowane kalkulatory itp. czasem jak ktoś mnie poprosi, to mu program napiszę, niedługo zaś zaczynam pisać uniwersalny generator skryptów do Gothic dla pewnego teamu (zaprzyjaźnionego ze mną, lecz w nim nie jestem) - nie ważne dla jakiego.
Poza tym utrzymuję z własnej kieszeni kilka for internetowych, swojego super mega ambitnego bloga i jakieś tam serwisy.
Ogólnie - jak mam czas to z chęcią tworzę strony czy skiny do stron, ostatnio czasu nie mam i mam na liście już kilka zleceń, ale jak komuś nie zależy na czasie... Ważne, że przy tworzeniu takich rzeczy zwracam uwagę na funkcjonalność, oprawę wizualną i wygodę. Nie lubię, jak coś wygląda kiczowato, bo mnie odrzuca.
A na koniec chciałem powiedzieć, że jak mnie się nudzi, to piszę długie i niezbyt sensowne posty w których się przedstawiam.
I to by było na tyle, jeśli chodzi o moją nieskładną postać przedstawienia. Taa daa.
(heh, jak teraz przeczytałem to, to sam sie roześmiałem :D )
Łosiu
Mędrzec
Mędrzec

Postprzez Baal'Tondral 25 lis 2009, o 09:15

O To teraz chyba ja ?? :D
No cóż Nazywam się Rafał, mam 16 lat jestem z okolic Bielska-Białej.
moje Hobby to Gothic Deskorolka Koszykówka i obijanie się na lekcjach ;]
to chyba tyle wypracowania na polski nie piszę ;]
Baal'Tondral
Chrząszcz

Postprzez gothicwarrior 25 lis 2009, o 10:19

o to chyba mieszkasz niedaleko mnie bo ja też koło bielska
gothicwarrior
Strażnik

Postprzez Maximus 25 lis 2009, o 15:17

Chodzę do nie prywatnego gimnazjum :D. Nie jest publiczne, ale też nie jest prywatne. Po gimnazjum idę do liceum, potem na studia informatyczne. Łosiu - niezła biografia :D.
Obrazek
Maximus
Mistrz Smoków
Mistrz Smoków

Postprzez Gamer 25 lis 2009, o 15:44

Joł jestem Marcin.Chodzę do 2 gimnazjum.Wczoraj napisałem z mojego gimnazjum najlepiej na matmę (całe 24/45 xD).No cóż uczyć się nie lubię wychodzę zawsze na średnią 4.00 , i około w rankingu klasowym jestem 5.Hmm. mieszkam pomiędzy Katowicami a Częstochową (Gdzieś mniej więcej po środku).Pochodzę ze wsi i jestem z tego dumny bo i tak nie pracuje się w mojej wsi w polu za nadto . Jestem fanem Piranhy Bytes ,czyli ich gier. A i jeszcze o szkole uczęszczam do zespołu szkół więc nie musiałem wstawać wcześniej i chodzę do szkoły publicznej , mam 14 lat ,17 listopad urodziny były.Lubię tworzyć strony HTML (wiem więcej od mojego nauczyciela infy) .No i co jestem zajebisty xP. A i zapomniałbym jeszcze o szkole nic się nie uczę ,ale słucham na lekcjach ,taka rada dla tych co nie lubią się uczyć.

Jak macie jakieś pytania to piszcie w odpowiedziach.
Gamer
Chrząszcz

Postprzez Radix 25 lis 2009, o 16:32

Zapomniałeś dopisać że nie grzeszysz skromnością :D
Radix
Mędrzec
Mędrzec

Postprzez PareX 25 lis 2009, o 16:34

Moja kolej :D Na imię mi Paweł. Chodzę do 3 gim, 15 lat skończę za niecały miesiąc. Uczę się rzadko, chociaż teraz w 3 klasie częściej, jednak w miarę nie złe oceny biorą się z tego że dużo zapamiętuje na lekcji. Jak na razie moją przyszłość wiążę z komputerami, z czym dokładnie to jeszcze nie wiem. Znam HTML, aktualnie uczę się C++ i mam fajny pomysł na prosty programik, ale jakże mogący wkurzyć ludzi :lol: Tylko niestety na dzień dzisiejszy nie potrafię go napisać :D Oprócz tego bardzo lubię sport. Przede wszystkim piłkę nożną i siatkową. Gdybym miał zdrowe kolana, to najpewniej z moją mobilizacją zostałbym maratończykiem( hehe zajebiście lubię biegać ). Lubię także ćwiczyć w domu( brzuszki, pompki itp. itd a także hantelkami itp. itd. ) To by było na tyle.
PareX
Mędrzec
Mędrzec

Postprzez Czachmen 25 lis 2009, o 16:52

Dobra napisze ra znie będe się rozpisywać.Jestem Dominik mam 19 lat już niedługo wybije 20 ;P.Narazie pracuję głównie na nocki jako hmm drwal (??? niezbyt wiem jak to określić bo pracuję na tartaku).Bale,deski,podbitki itp.Narazie zbieram na studia więc do nauki wyruszę znów niedługo bo z wykształceniem średnim niema za dobrej roboty.Gdy czasem mam czas lubie popykać w Gothica bo mój komp nie jest zbyt młody a szkoda mi kasy na kompa (przynajmniej na razie) po studiach może kupię.Pochodzę z Istebnej ;P niedaleko Wisły
89% graczy uważa że najważniejsza jest grafika ja jestem w tych 11% gdyż Gothic to świetna gra mimo iż nie jest najnowsza.A jeszcze lepsi są ci którzy ja stworzą i modują
Czachmen
Ścierwojad

Postprzez Radix 25 lis 2009, o 17:06

zgaduje ze teraz idziesz na studia informatyczne.
Wogóle co tu są same komputerowe banie ?
Radix
Mędrzec
Mędrzec

Postprzez Maximus 25 lis 2009, o 18:11

Większość ludzi idzie na informatykę i większosć z tych co poszła rezygnuje xD. Trzeba wiedzieć co i jak, z samych studiów informatycznych i roboty informatyka za dużo kasy nie ma, ale jak się do tego umie grafikę 3D, PHP i C++ to można na tym świetnie wyjść, a wykonywanie pracy dla kogoś (dać ogłoszenie w gazecie i w wolnym czasie zrobić np. stronę, albo model), albo prowadzić kursy wieczorowe, czy nawet jak nie wyjdzie zrobić studium i uczyć w szkole infy, zawsze dużo możliwości.

PS : Ja mieszkam w Goleniowie, to koło Szczecina.
Obrazek
Maximus
Mistrz Smoków
Mistrz Smoków

Postprzez Gamer 25 lis 2009, o 18:12

Odpowiem ci jak Wrzód "Jasne."

Edit:Maximus mnie wyprzedził
Gamer
Chrząszcz

Postprzez Althar 25 lis 2009, o 20:05

Dobra, to tera ja:
Na imie mam Mikołaj (nie, nie dam raczej prezentów), mam 15 lat, chodze do 3 gim. Potem mam zamiar isć do licka, a potem na studia. Mieszkam w takiej wiosce, że jej nawet na mapach nie widać.
Lubię: Gry komputerowe, fajne filmy, fajną muzę. Interesuje sie informatyką, komputerami. Z szkolnych przedmiotów najbardziej lubię fizykę, matematykę i może dodam chemie (informatyki nie lubie, bo nic ciekawego nie ma - dokumenty tekstowe i to przez cały rok...). I to by chyba było na tyle... A jeszcze dodam, że uczę się angielskiego (prywatnie i dość dużo rozumiem) oraz niemieckiego (w szkole i nic nie rozumiem).
Althar
Ścierwojad

Postprzez PareX 25 lis 2009, o 20:09

Trzeba wiedzieć co i jak, z samych studiów informatycznych i roboty informatyka za dużo kasy nie ma, ale jak się do tego umie grafikę 3D, PHP i C++ to można na tym świetnie wyjść

Jak się umie DO TEGO? Zaraz zaraz, to można skończyć studia informatyczne i nie umieć takich rzeczy?
PareX
Mędrzec
Mędrzec

Postprzez Łosiu 25 lis 2009, o 23:26

Radix napisał(a):zgaduje ze teraz idziesz na studia informatyczne.
Wogóle co tu są same komputerowe banie ?

Ja mimo swojej jakże niebywałej wiedzy informatycznej idę na studia z zakresu fizyki ogólnej... Nie informatyki. Może na 3 roku zacznę studiować dodatkowo na kierunku informatycznym albo matematycznym, ale to nic pewnego. Jeszcze na studiach nie jestem więc nie będę gadać, bo może mi się odwidzieć, przez te lata.

pawello3103 napisał(a):
Trzeba wiedzieć co i jak, z samych studiów informatycznych i roboty informatyka za dużo kasy nie ma, ale jak się do tego umie grafikę 3D, PHP i C++ to można na tym świetnie wyjść

Jak się umie DO TEGO? Zaraz zaraz, to można skończyć studia informatyczne i nie umieć takich rzeczy?

Ty byś się zdziwił, czego Cię nie nauczą na studiach... jak wybierasz specjalizację "administrator sieci" to raczej 3D się nie będziesz uczyć, tak samo programista - tam będzie C# i jakieś zaawansowane techniki programistyczne, nie jakieś PHP czy 3DS Max, nie mówiąc o Photoshopie... Nie ma czegoś takiego jak informatyk - jest programista, administrator sieci, grafik komputerowy itp. Informatyk to taka ogólna dziedzina...
Łosiu
Mędrzec
Mędrzec

Postprzez Maximus 26 lis 2009, o 15:05

Althar - u mnie lekcja informatyki wygląda tak, że jak się zgłaszam (jestem z infy najlepszy w klasie) to pan mówi : "Maćku, pograj sobie, dajmy szansę innym", albo jak pan nam coś zadaje, to ja tak, kawałek robie zadania, kawałek się bawie C++'em, potem znowu zadanie, C++ itd. a pan : "Nie musisz tego robić, zajmij się lepiej programowaniem, bardziej ci się przyda" :D.

PS : Pawello - No, tak jak Łosiu powiedział, są rózne typy informatyków i po skończeniu studiów informatycznych wcale nie musisz umieć programowania czy modelowania. Wszystko zależy od ciebie. Np. Ostatnio sporo jest informatyków, co naprawiają jak coś się zepsuje, np. karta graficzna, albo tacy co zajmują się serwerem w jakiejś firmie, a reszta się opier***a xD. Żart, oczywiście :).
Obrazek
Maximus
Mistrz Smoków
Mistrz Smoków

Postprzez Czachmen 26 lis 2009, o 15:11

Ja pójdę na informatykę lub handel zagraniczny.Narazie się ostatecznie nie zdecydowałem ale prędzej czy później i tak coś wybiorę jak źle trudno wkońcu żyje sie tylko raz no i człowiek się uczy na błędach
89% graczy uważa że najważniejsza jest grafika ja jestem w tych 11% gdyż Gothic to świetna gra mimo iż nie jest najnowsza.A jeszcze lepsi są ci którzy ja stworzą i modują
Czachmen
Ścierwojad

Postprzez Althar 26 lis 2009, o 18:54

Maximus napisał(a):Althar - u mnie lekcja informatyki wygląda tak, że jak się zgłaszam (jestem z infy najlepszy w klasie) to pan mówi : "Maćku, pograj sobie, dajmy szansę innym", albo jak pan nam coś zadaje, to ja tak, kawałek robie zadania, kawałek się bawie C++'em, potem znowu zadanie, C++ itd. a pan : "Nie musisz tego robić, zajmij się lepiej programowaniem, bardziej ci się przyda" :D.

Heh, jakbym miał z facetem to też bym tak miał, ale mam z babką, która pierwszy raz widzi komputer i na dodatek mamy przestarzały program (ksiażki z Win 98...) i cały rok będą edytory tekstu.. tak jak w zeszłym roku.. (OpenOffice)
Głównie to formatowanie tekstu, ale żadnego programowania ani nic bardziej przydatnego.
Althar
Ścierwojad

Postprzez Maximus 26 lis 2009, o 19:34

U nas też programowania nie ma, bo facet mówi, że z mojej klasy to by ze 2 osoby zrozumiały o co chodzi, ale ja to robie w ramach zajęć, bo to co oni robią na infie to dla mnie bułka z masłem :D.
Obrazek
Maximus
Mistrz Smoków
Mistrz Smoków

Postprzez gothicwarrior 26 lis 2009, o 20:09

my robimy baze danych arkusze prezentacje logo komeniusz
gothicwarrior
Strażnik

Postprzez Radius 26 lis 2009, o 21:35

U mnie nie mamy jeszcze informatyki informatyki (computing) czyli programowanie algorytmy itp, tylko ICT (Information Communication Technology) czyli komunikacja poprzez komputery. A więc uczymy się jak efektowne prezentacje robić, zestawiać dane w raportach, tabelach, analizować je itp. Computing dopiero za 3 lata będzie, a i tak może nie być, bo w danym roku tylko wtedy jest, kiedy chyba jest ponad 8 chętnych (szkoła ma 900+ uczniów, więc widzicie jakie zainteresowanie :P)
Radius
Mistrz Smoków
Mistrz Smoków

Postprzez PareX 27 lis 2009, o 13:38

Maximus, a ty w ogóle masz w czym pisać c++ w swoich gimnazjum ?? :D U mnie w szkole to najwyżej bym mógł pisać z edytorze tekstów :lol:

bo to co oni robią na infie to dla mnie bułka z masłem

Też tak mam. Aktualnie bierzemy excela i ostatnio pani coś próbowała zrobić i się z 10 minut nad tym głowiła, a ja to w 10 sekund zrobiłem :D

U mnie sprawa wygląda następująco:

Programowanie, czy stron pisanie? Oto jest pytanie.

Aktualnie się uczę tego i tego po trochu, potrafię już samodzielnie z głowy napisać proste programy w c++, jeśli chodzi o strony internetowe to nie wiem czemu, ale nie za bardzo mi wychodzi stworzenie układu stron w css. Tak apropo może warto jeszcze stworzyć jakiś dział na forum poświęcony właśnie tym dziedzinom, które zostały wymienone w tym temacie, tzn. html, css, php, javascript, c++ czy bardziej zaawansowanych rzeczy np. WinApi. A także grafika komputerowa, sieci internetowy itp.. Myślę że takie coś cieszyło by się dużą popularnością, szczególnie dlatego że sam modding gothica, jest powiązany z tym wszystkim.
PareX
Mędrzec
Mędrzec

Postprzez Maximus 27 lis 2009, o 18:09

Dobry pomysł. Możnaby zamieszczać swoje prace :).
Obrazek
Maximus
Mistrz Smoków
Mistrz Smoków

Postprzez PareX 27 lis 2009, o 18:21

Nie tyko swoje, ale także prosić o czyjeś hehe :mrgreen:
PareX
Mędrzec
Mędrzec

Postprzez Diwajn 28 lis 2009, o 18:21

Siema jestem Michał mam 13 lat w realu lobię grać w kosza a na kompie w Gothica i Mount & Blade ( polecam ) .
43% ludzi uważa że najważniejsza jest grafika jeśli lubisz cycuszki wklej to do podpisu
Diwajn
Strażnik

Postprzez Baal'Tondral 28 lis 2009, o 19:10

dawno nie zaglądane. gothicwarrior która wieś ?? Ja Buczkowice koło Szczyrku a ty ??
Baal'Tondral
Chrząszcz

Postprzez Łosiu 28 lis 2009, o 23:09

Maximus napisał(a):U nas też programowania nie ma, bo facet mówi, że z mojej klasy to by ze 2 osoby zrozumiały o co chodzi, ale ja to robie w ramach zajęć, bo to co oni robią na infie to dla mnie bułka z masłem :D.

Ludzie, co wy byście chcieli programowanie już mieć w gimnazjum?? Przecież to tak, jak bym w podstawówce już zaczynał z trygonometrią... Poza tym 90% problemów programowania to problemy matematyki. No i powiedzcie mi - po co innym informatyka? Większość potrzebuje własnie umiejętności Worda i Excela, bo do tego będzie używała komputera. Zresztą - co najmniej 60 - 70% użytkowników komputera potrzebuje użyć czasem programu biurowego. A ile procent osób będzie potrzebowało komputera do programowania? Właśnie.

pawello3103 napisał(a):U mnie sprawa wygląda następująco:

Programowanie, czy stron pisanie? Oto jest pytanie.

Aktualnie się uczę tego i tego po trochu, potrafię już samodzielnie z głowy napisać proste programy w c++, jeśli chodzi o strony internetowe to nie wiem czemu, ale nie za bardzo mi wychodzi stworzenie układu stron w css. Tak apropo może warto jeszcze stworzyć jakiś dział na forum poświęcony właśnie tym dziedzinom, które zostały wymienone w tym temacie, tzn. html, css, php, javascript, c++ czy bardziej zaawansowanych rzeczy np. WinApi. A także grafika komputerowa, sieci internetowy itp.. Myślę że takie coś cieszyło by się dużą popularnością, szczególnie dlatego że sam modding gothica, jest powiązany z tym wszystkim.

Heh. Powiem Ci tak - rób i to i to, przy czym w 90% pisanie stron nie polega na pisaniu JavaScriptu czy w php... Polega to na używaniu programu graficznego, mózgu i zmysłu estetycznego (HTML i CSS to tylko narzędzie do tworzenia stron). A programowanie potrzebuje tylko umiejętności bardzo ścisłego myślenia. Jesli jesteś dopiero na etapie pętli itp. to muszę Cię zmartwić - jeszcze nie zacząłeś programować. Dopiero jak zaczniesz tworzyć zaawansowane algorytmy i programować obiektowo (skoro uczysz się C++), to będzie można uznać, że jesteś początkującym programistą.
Łosiu
Mędrzec
Mędrzec

Postprzez Maximus 29 lis 2009, o 11:57

Łosiu napisał(a):Ludzie, co wy byście chcieli programowanie już mieć w gimnazjum?? Przecież to tak, jak bym w podstawówce już zaczynał z trygonometrią... Poza tym 90% problemów programowania to problemy matematyki. No i powiedzcie mi - po co innym informatyka? Większość potrzebuje własnie umiejętności Worda i Excela, bo do tego będzie używała komputera. Zresztą - co najmniej 60 - 70% użytkowników komputera potrzebuje użyć czasem programu biurowego. A ile procent osób będzie potrzebowało komputera do programowania? Właśnie.

Łosiu - ale zrozum, wszyscy z nas Worda i Excela umieli w 2 podstawówce, a dalej każą nam go przerabiać przez gimnazjum i może jeszcze przez liceum. Na szczęście w 2 klasie zmienili nam gościa od infy, co sie teraz z nami zajmuje grafiką 2D (Corel i Gimp), bo w 1 klasie to było tak : Word, Paint, Word, Paint - półrocze minęło - Cs, Cs, Cs, Cs, Cs. I weź z takiej infy sie coś naucz ;/.
Obrazek
Maximus
Mistrz Smoków
Mistrz Smoków

Postprzez PareX 29 lis 2009, o 12:17

Jesli jesteś dopiero na etapie pętli itp. to muszę Cię zmartwić - jeszcze nie zacząłeś programować.

Hahaha, ty to masz niesamowite wyczucie. Dokładnie jestem na etapie pętli :mrgreen: i doskonale zdaje sobie z tego sprawę, że znanie podstaw i najprostszych rzeczy w c++ nie robi ze mnie programisty.
PareX
Mędrzec
Mędrzec

Postprzez Łosiu 29 lis 2009, o 20:14

Maximus napisał(a):
Łosiu napisał(a):Ludzie, co wy byście chcieli programowanie już mieć w gimnazjum?? Przecież to tak, jak bym w podstawówce już zaczynał z trygonometrią... Poza tym 90% problemów programowania to problemy matematyki. No i powiedzcie mi - po co innym informatyka? Większość potrzebuje własnie umiejętności Worda i Excela, bo do tego będzie używała komputera. Zresztą - co najmniej 60 - 70% użytkowników komputera potrzebuje użyć czasem programu biurowego. A ile procent osób będzie potrzebowało komputera do programowania? Właśnie.

Łosiu - ale zrozum, wszyscy z nas Worda i Excela umieli w 2 podstawówce, a dalej każą nam go przerabiać przez gimnazjum i może jeszcze przez liceum. Na szczęście w 2 klasie zmienili nam gościa od infy, co sie teraz z nami zajmuje grafiką 2D (Corel i Gimp), bo w 1 klasie to było tak : Word, Paint, Word, Paint - półrocze minęło - Cs, Cs, Cs, Cs, Cs. I weź z takiej infy sie coś naucz ;/.

Hehe - Excela, to ja nawet nie opanowałem jeszcze, nie mówiąc o Access :lol: Zobacz sobie, jakie zadania są na maturze PODSTAWOWEJ z informatyki z Office, to zobaczysz, że to wcale nie jest takie łatwe i na pewno nie umieliście tego w 2 klasie podstawówki :D Po prostu z Worda powinni was uczyć bardziej przydatnych rzeczy niż podstawy, powinni uczyć jak korzystać z szablonów, styli itp (nie pamiętam, co tam było i jak się zwało, bo korzystam w domu z OpenOffice). Po prostu nauczyciel nie wiedział, co powinien wam przekazać - czyli był prawdopodobnie do kitu
A co do cs'a - jest to przecież bardzo przydatna w życiu umiejętność... Poczekaj, aż w pracy porozwalasz wszystkich i dasz się rozwalić szefowi, to będziesz miał u niego plusa, reszta pracowników będzie czuła do Ciebie respekt, a Ty będziesz mieć satysfakcję psychiczną, która jest niezbędna do poprawnego funkcjonowania organizmu :)
Łosiu
Mędrzec
Mędrzec

Postprzez Żelazko 30 lis 2009, o 12:56

To teraz ja kopsnę coś od siebie :)

Witam, mam na imię Marek Żelazko rocznik 89'. Obecnie student psychologii na pierwszym roku. Lubię historię, dobrą książcze historyczną, piwo i ciekawych ludzi. Moim hobby jest tłumaczenie tekstów (mody gothica, baldur's gate), głównie z angielskiego na polski lub odwrotnie. Czasami coś pomajstruje z rosyjskim np. Podróżnik ostatnio ;).
Obrazek
gg3540578
Żelazko
Krwiopijca

Postprzez Maximus 30 lis 2009, o 16:08

Łosiu - no może Excela za dużo nie mieliśmy, ale nie jest aż tak przydatny, a w Wordzie to cały czas formatowanie tekstur, tabelki i przepisywanie tekstu z kartek na kompa.

Żelazko - a skąd znasz rosyjski?
Obrazek
Maximus
Mistrz Smoków
Mistrz Smoków

Postprzez Radix 30 lis 2009, o 18:41

Jak to Excel nie jest potrzebny?
Zależy w jakim kontekscie potrzebujesz dany program.
Jeźeli do redagowania tekstu to pewnie ze word, ale jezeli jakies rachunki ,rozliczenia ,płace, tabele wyniki finansowe. To excel się przydaje bardzo :D
Radix
Mędrzec
Mędrzec

Postprzez Żelazko 1 gru 2009, o 02:23

Maximus napisał(a):Żelazko - a skąd znasz rosyjski?

W szkole jeszcze w Polsce, miałem rosyjski w podstawówce i gimnazjum. Reszte sam się douczyłem, bo tak się składa, że często się spotykam z ludźmi używającego tego języka jak i w Polsce jak i w Nowym Jorku.
Obrazek
gg3540578
Żelazko
Krwiopijca

Postprzez gothicwarrior 1 gru 2009, o 06:32

Jak jest w Nowym Yorku?
gothicwarrior
Strażnik

Postprzez Żelazko 2 gru 2009, o 04:08

Tutaj jest pocztówka :D. A tak na poważnie, to nie da się odpowiedzieć na te pytanie w jednym zdaniu. Konkrety...
Obrazek
gg3540578
Żelazko
Krwiopijca

Postprzez gothicwarrior 2 gru 2009, o 17:22

czy naprawde jest takie swietne jak mówia?
gothicwarrior
Strażnik

Postprzez Maximus 2 gru 2009, o 18:15

Ja tam nie lubie dużych miast, bo smog, zamieszanie i ogólnie harmider, wole takie miasta 15-40 tys. max. W moim jest 25 i jest spox.
Obrazek
Maximus
Mistrz Smoków
Mistrz Smoków

Postprzez Darlenit 13 gru 2009, o 21:35

Siema, jestem Daniel. Mam 13 lat i jak znam życie jestem tu najmłodszy. Mieszkam na wsi - w Jaszkowej Górnej k. Kłodzka (jeśli ktoś słyszał o powodzi tego lata to mi dom podmyło). Chodzę do 1 gimnazjum (w Kłodzku). Lubię Gothica, Diablo 2, Baldur's Gate i inne stare gry. Mój nick pochodzi od starego nicku Danielin (używałem go na starym forum). Jestem słuchowcem (zapamiętuję to co słyszę), dzięki czemu nie mam problemów z nauką i nie "kuję" w domu, choć większość mi nie wierzy. Nie gardzę oceną dobrą, ale nie podniecam się celującą.
Darlenit
Mędrzec
Mędrzec

Postprzez Maximus 14 gru 2009, o 17:03

Współczucie :(. A duże były straty? A tak w ogóle to cześć :).
Obrazek
Maximus
Mistrz Smoków
Mistrz Smoków

Postprzez Darlenit 16 gru 2009, o 18:57

No cześć. U mnie straty nie takie duże (piłkę no nogi mi zabrało :( ) ale u innych było gorzej
Darlenit
Mędrzec
Mędrzec

Postprzez Nambir 27 gru 2009, o 20:37

Siemka, mam na imię Jacek, mam 14 lat, chodzę do II klasy gim. uczę się w miarę dobrze,ale nigdy nie wystarczająco :D Interesuję się przedmiotami humanistycznymi, nigdy matematyką ( po prostu nie lubię xD) trochę informatyką, muzyką - głównie rock, punk i metal dlatego także gram na gitarze :] Lubię dobrze zjeść, grać w gothic oraz wszelkie jego możliwe mody, różne cRPG typu Baldur's Gate, Icewind Dale itp. :] Nie lubię : parówek drobiowych :P
Pozdrawiam Nambir :)
Nie po to urodziłeś się
By z góry patrzeć na tłum szary
Jesteś niewielkim elementem
Z numerem w aktach zapisanym.
Nambir
Chrząszcz

Następna strona

Powrót do Offtopic