Trzeba wiedzieć co i jak, z samych studiów informatycznych i roboty informatyka za dużo kasy nie ma, ale jak się do tego umie grafikę 3D, PHP i C++ to można na tym świetnie wyjść

Radix napisał(a):zgaduje ze teraz idziesz na studia informatyczne.
Wogóle co tu są same komputerowe banie ?
pawello3103 napisał(a):Trzeba wiedzieć co i jak, z samych studiów informatycznych i roboty informatyka za dużo kasy nie ma, ale jak się do tego umie grafikę 3D, PHP i C++ to można na tym świetnie wyjść
Jak się umie DO TEGO? Zaraz zaraz, to można skończyć studia informatyczne i nie umieć takich rzeczy?

Maximus napisał(a):Althar - u mnie lekcja informatyki wygląda tak, że jak się zgłaszam (jestem z infy najlepszy w klasie) to pan mówi : "Maćku, pograj sobie, dajmy szansę innym", albo jak pan nam coś zadaje, to ja tak, kawałek robie zadania, kawałek się bawie C++'em, potem znowu zadanie, C++ itd. a pan : "Nie musisz tego robić, zajmij się lepiej programowaniem, bardziej ci się przyda".

bo to co oni robią na infie to dla mnie bułka z masłem
Programowanie, czy stron pisanie? Oto jest pytanie.

Maximus napisał(a):U nas też programowania nie ma, bo facet mówi, że z mojej klasy to by ze 2 osoby zrozumiały o co chodzi, ale ja to robie w ramach zajęć, bo to co oni robią na infie to dla mnie bułka z masłem.
pawello3103 napisał(a):U mnie sprawa wygląda następująco:Programowanie, czy stron pisanie? Oto jest pytanie.
Aktualnie się uczę tego i tego po trochu, potrafię już samodzielnie z głowy napisać proste programy w c++, jeśli chodzi o strony internetowe to nie wiem czemu, ale nie za bardzo mi wychodzi stworzenie układu stron w css. Tak apropo może warto jeszcze stworzyć jakiś dział na forum poświęcony właśnie tym dziedzinom, które zostały wymienone w tym temacie, tzn. html, css, php, javascript, c++ czy bardziej zaawansowanych rzeczy np. WinApi. A także grafika komputerowa, sieci internetowy itp.. Myślę że takie coś cieszyło by się dużą popularnością, szczególnie dlatego że sam modding gothica, jest powiązany z tym wszystkim.

Łosiu napisał(a):Ludzie, co wy byście chcieli programowanie już mieć w gimnazjum?? Przecież to tak, jak bym w podstawówce już zaczynał z trygonometrią... Poza tym 90% problemów programowania to problemy matematyki. No i powiedzcie mi - po co innym informatyka? Większość potrzebuje własnie umiejętności Worda i Excela, bo do tego będzie używała komputera. Zresztą - co najmniej 60 - 70% użytkowników komputera potrzebuje użyć czasem programu biurowego. A ile procent osób będzie potrzebowało komputera do programowania? Właśnie.

Jesli jesteś dopiero na etapie pętli itp. to muszę Cię zmartwić - jeszcze nie zacząłeś programować.

Maximus napisał(a):Łosiu napisał(a):Ludzie, co wy byście chcieli programowanie już mieć w gimnazjum?? Przecież to tak, jak bym w podstawówce już zaczynał z trygonometrią... Poza tym 90% problemów programowania to problemy matematyki. No i powiedzcie mi - po co innym informatyka? Większość potrzebuje własnie umiejętności Worda i Excela, bo do tego będzie używała komputera. Zresztą - co najmniej 60 - 70% użytkowników komputera potrzebuje użyć czasem programu biurowego. A ile procent osób będzie potrzebowało komputera do programowania? Właśnie.
Łosiu - ale zrozum, wszyscy z nas Worda i Excela umieli w 2 podstawówce, a dalej każą nam go przerabiać przez gimnazjum i może jeszcze przez liceum. Na szczęście w 2 klasie zmienili nam gościa od infy, co sie teraz z nami zajmuje grafiką 2D (Corel i Gimp), bo w 1 klasie to było tak : Word, Paint, Word, Paint - półrocze minęło - Cs, Cs, Cs, Cs, Cs. I weź z takiej infy sie coś naucz ;/.

Maximus napisał(a):Żelazko - a skąd znasz rosyjski?

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość